top of page
oboitut.com_1386690993.jpg

Новини

Поиск
  • katya1kudryavceva

Всесвітній день письменника!

3 березня відзначається Всесвітній день письменника!

Його було запроваджено рішенням 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу у 1986 році. Повна назва цього свята – Всесвітній день миру для письменника, а сама письменницька праця покликана нести правду і захищати свободу слова.

ПЕН-клуб був заснований у 1921 році. Назва організації – абревіатура, утворена першими літерами англійських слів poets - поети, essayists – есеїсти, novelists – романісти (також співпадає зі словом pen – ручка з англійської).

ПЕН-клуб – міжнародне об’єднання письменників, яке, як зазначено в його Хартії, виступає на захист принципів свободи інформації. Пріоритетом є захист свободи преси проти необґрунтованого застосування цензури в мирний час, також неправдиві публікації, навмисна фальсифікація, спотворення фактів або безчесна їх інтерпретація заради політичних, групових або особистих цілей.

Бібліотеки існують тому, що існують книги. А письменники ‒ це не просто люди, які пишуть тексти. Це ті, хто стоять на сторожі слова, ті, хто доносять правду, будять фантазію, пробуджують найкраще в людині за допомогою слова.

Хай буде багато письменників, хороших творів та книг! А разом із ними й бібліотек!

А які ваші улюблені письменники? Поділіться своїми вподобаннями. Нам дуже цікаво!


3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page